Ez egy olyan étel, amit mindenki úgy eszik, ahogy tetszik. Salátaként, vagy levesként is kitűnő fogás.
Lényeg, hogy a cékla nagyon egészséges, és még pont elég jó állapotban van ahhoz, hogy előszedjük a pincében a homokban tárolt gumókat, és megegyük őket így tél végén. Hallottam már a céklát úgy hívni, hogy ez a magyar aloa vera. A mi családunk is nagyon szereti, sokszor esszük, szerintem nem lehet megunni.
Ehhez a recepthez általában nyersen szoktam a céklát összereszelni és összekeverem a egyéb hozzávalókkal, de pont most olvastam ugyanezt a verziót főzve is.
Hozzávalók:
- cékla
- kefír
- joghurt
- kapor
- só, bors
- tojás
Elkészítés:
Nos akkor a fényképen látható céklaleves a következőképpen készül. Puhára főzzük a céklagumókat a lábosban. Lereszeljük nagy lyukú reszelőn, amikor már kihűlt.
Egy másik edényben elkeverjük a kefirt, joghurtot, fűszereket. Természetesen már csak a kefires massza és a céklareszelék összevegyítése a feladatunk. Aki szereti, kaprot tegyen hozzá. Dúsíthatjuk az étel kemény tojással is.Ugye milyen szép színe lett?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése