2012. március 4., vasárnap

Céklasaláta vagy céklaleves?

Ez egy olyan étel, amit  mindenki úgy eszik, ahogy tetszik. Salátaként, vagy levesként is kitűnő fogás.
Lényeg, hogy a cékla nagyon egészséges, és még pont elég jó állapotban van ahhoz, hogy előszedjük a pincében a homokban tárolt gumókat, és megegyük őket így tél végén. Hallottam már a céklát úgy hívni, hogy ez a magyar aloa vera. A mi családunk is nagyon szereti, sokszor esszük, szerintem nem lehet megunni.

Ehhez a recepthez általában nyersen szoktam a céklát összereszelni és összekeverem a egyéb hozzávalókkal, de pont most olvastam ugyanezt a verziót főzve is.

Hozzávalók:
  • cékla
  • kefír
  • joghurt
  • kapor
  • só, bors
  • tojás

Elkészítés:
Nos akkor a fényképen látható céklaleves a következőképpen készül. Puhára főzzük a céklagumókat a lábosban. Lereszeljük nagy lyukú reszelőn, amikor már kihűlt.
Egy másik edényben elkeverjük a kefirt, joghurtot, fűszereket. Természetesen már csak a kefires massza és a céklareszelék összevegyítése a feladatunk. Aki szereti, kaprot tegyen hozzá. Dúsíthatjuk az étel kemény tojással is.Ugye milyen szép színe lett? 


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése